Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

vrijdag 14 oktober 2011

Nieuw op mijn boekenplank

-Ik kan niet slapen/ Jonas Boets en Kristina Ruell:een van de betere boeken voor beginnende lezers (AVI-M3/AVI 2). Vrolijk en herkenbaar. Kristina tekende veel meer dan in de tekst staat en laat je zo lekker wegdromen.
Voor kinderen vanaf 6 jaar.
***

-Hallo zon! Yogaboek voor kids/ Femmy Brug: de sportclub, tekenschool, dictieles, computer, tv,... maken het leven van onze kinderen waardevol, maar best ook stresserend. Dit boek kan hen helpen om (letterlijk) weer op adem te komen. Het staat boordevol yogaoefeningen die hen leren zich te ontspannen en te concentreren. De oefeningen zijn ook leuk om samen met je kinderen te doen. Jammer van de slordige redactie, maar omdat het hier om yoga gaat knijp ik een oogje dicht.
Voor kinderen vanaf 9 jaar (jonger als het samen met een volwassene wordt gelezen).
***

Rood weeskind/ Begga Dom: ik was bij de 'eerste steenlegging' van dit boek en dat maakt het voor mij sowieso speciaal, maar ook de 'neutrale' lezer vindt hier een bijzonder intens verhaal terug over een zeventienjarige jongen die leeft met de schaduw van de dood, geschreven in een hemelse taal.
Voor jongeren vanaf 14 jaar.
****
(Later meer hierover)

-De woorden van Babel/ Andreu Carranza: een al even intens verhaal over de liefde voor letters, woorden, literatuur tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog. Dit boek wordt wel eens vergeleken met de werken van Carlos Ruiz Zafon. Voor mij liggen die nog net een schuifje hoger, maar toch bezorgt ook deze roman je beslist vele uren leesplezier.
Voor volwassenen.
****

6 opmerkingen:

 1. Heel erg bedankt voor de tips. Die laatste 2 ga ik zeker lezen. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k Ben (helaas !) niet zo'n boekenwurm, Veerle...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach veerle,
  je planken gaan doorzakken:-)

  lekker genieten hé

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij de eerste steenlegging .... je maakt me nieuwsgierig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ merel: als je doorklikt zie je dat ik Begga tijdens een schrijfweek leerde kennen. Daar begon ze te schrijven aan dit boek. Ik heb toen mee feedback gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om enkele leestips te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!