Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

woensdag 21 september 2011

Costa Rica (5)

Rincon de la Vieja


Na onze douche van gisteren laten we ons niet afschrikken door het donkere wolkenpak en trekken weer de jungle in. We gaan op zoek naar vulkanische bronnen, borrelende modderputten en plaatsen waar de aarde alle kleuren van de regenboog heeft en hete gassen zomaar uit de grond opstijgen. De natuur is ruwer hier. We klauteren over de wortels van de woudreuzen en beklimmen glibberige rotsen.
Al gauw begint het te druppen en even later valt de regen weer met bakken uit de lucht. De wandelpaden transformeren tot watervallen. Het is zoeken welke richting we uit moeten nu. Gelukkig kunnen we op onze neus voortgaan. De rotte eiergeur verraadt immers waar we moeten zijn. Onze poncho's beschermen ons lijf een beetje tegen het vele nat, maar toch zeikt de regen langs onze benen naar beneden. Onze voeten soppen in onze schoenen.
We vinden het best avontuurlijk allemaal. Alleen onze schoenen hebben pech. Hun vakantie is voorbij. Alle volgende dagen moeten ze immers staan drogen.

8 opmerkingen:

 1. Wat een avontuur, Veerle ! Wel wondermooi !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu ben ik wel curieus naar de rotte eiergeur? Een giftig paddestoelenpark? Een verborgen vuilnisbelt? Een verkeerd geprogrammeerde geiser?
  Iemand die niet kan koken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ zapnimf: zwaveldampen die daar uit de grond opstijgen, een normale geur in vulkanische gebieden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zoals je het tof dan is het goed hé, meer moet een vakantie niet zijn. Zou natuurlijk mooier zijn met een stralend zonnetje.

  Moet daar wel heel avontuurlijk zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ merel: maar 't is daar nu regenseizoen. Meestal was die stralende zon er 's voormiddags wel, maar 's namiddags maakte ze plaats voor ongelooflijk veel regen. Het bleef er wel heel warm. Het had ook zijn charmes, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat moet het daar mooi zijn, zelfs in de regen !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Mamapippa : maar niet lekker ruiken.
  Zwaveldampen, yukkie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig krijgen wij enkel de foto te zien en niet de geur te ruiken haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!