Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

zondag 30 december 2012

Kerstjumping

Onze buren, R. en L. hadden ons samen met een bevriend koppel, C. en D. uitgenodigd voor de Kerstjumping.
Met ons zessen zaten we gezellig te kletsen, de paarden die over allerlei hindernissen sprongen, waaronder een muur van wel 2,25 m, te bewonderen en toe te juichen, en te smullen van de Mechelse koekoek die we kregen voorgeschoteld. Aan dit laatste besteedde D. nog de minste aandacht. Zo gebeurde het dat zijn mes op een stukje bot afschampte en een brok vlees uit zijn bord opvloog om in het bord van de mevrouw aan de tafel naast ons te belanden. Zij was eveneens druk aan het kletsen, bewonderen en toejuichen. Ook zij gaf het lekkers in haar bord te weinig aandacht. Ze prikte met haar vork recht in D.'s stuk koekoek en stopte dat zonder iets ongewoons op te merken in haar mond.

5 opmerkingen:

 1. Langs ene kant zonde om zo weinig aandacht voor lekker eten, aan de andere kant.... beter dat dan weinig aandacht voor het gesprek en de disgenoten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel ludiek als je 't ziet, Veerle !
  Lie(f)s.
  @Een gezond nieuw jaar voor jou, dat groots is in kleine dingen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Best dat het iets eetbaars was dat in haar bord terechtkwam :-)
  Een goed eindejaar en dat het nieuw naar wens mag verlopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi hi...we zouden eens moeten weten wat we allemaal per ongeluk in onze mond stoppen.
  Ik wens je een gelukkig en gezond 2013 met opnieuw vele mooie en creatieve woorden, verhalen en vertelsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veerle, die koekoek uit Mechelen wou gewoon méédoen aan die jumping! Zijn ultieme wens voor Kerst, weet je? Eens net als die prachtige paarden over hindernissen springen, sterk en stijlvol!
  Het is hem gelukt... helaas...
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!