Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

maandag 17 december 2012

De zakjes

Als Zoonlief de keuken binnenkomt, merkt hij meteen de drie plastiek zakjes op, die naast elkaar op het aanrecht liggen.
'Wat is dat?' vraagt hij.
'Dat zijn zakjes lucht,' antwoord ik met een uitgestreken gezicht.
'Zakjes wat?' Hij is ondertussen dichterbij gekomen en port met zijn wijsvinger in het plastiek. 'Hé ja, daar zit echt lucht in.'
'Ik zei het je toch?' ga ik verder, 'Het is heel zuivere lucht. Ik bestelde ze in Nederland. Deze zakjes kostten slechts 100 euro.'
Hij trekt grote ogen. 'Je gaat me toch niet vertellen dat je hiervoor 100 euro hebt betaald?'
'Oh jawel. Niet per zakje, maar voor de drie tesamen.' Ik ben enthousiast nu. 'Dat is heel goedkoop, weet je. Deze lucht is zo zuiver dat ze me ongelooflijk veel inspiratie bezorgt. Als ik weer aan mijn boek schrijf, open ik in mijn werkkamer een zakje en dan wordt dat boek het beste dat ik ooit heb geschreven. Dat verkoopt vast even goed als Harry Potter.'
Zijn ogen vullen zich met paniek. Moet ik papa verwittigen of er meteen een psychiater bijsleuren, zie ik hem denken.
Dan barst ik in lachen uit.
'Oh nee, hé, ik wist het!' Zijn vuisten trommelen zo hard op de zakjes dat de lucht eruit knalt.
'Mijn zuivere lucht...' treur ik nog tussen het schateren door.
Zijn ogen spuwen vuur.

Deze zakjes lucht kwamen echt uit Nederland. Ze vulden de lege gaten in een postpakket dat ik had besteld, zodat niets kon beschadigd worden tijdens het transport.
11 opmerkingen:

 1. Hollandse lucht; er bestaat geen betere haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, dezelfde reactie die mijn zoon zou gehad hebben op die leeftijd. Hij kon er ook niet goed tegen als hij in het ootje werd genomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Arm jong, zo te grazen genomen worden door zijn moeder hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Door een pc-crash ben ik je rss kwijtgespeeld, Veerle, en 'k vind 'm hier niet terug...

   Verwijderen
 5. heb je zoonlief toch even goed liggen gehad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) Zo'n leuk verhaal! Mijn zoon mag zich ook aan deze grap verwachten, als ik ook nog eens zo'n zakjes lucht in een pakket ontvang. Geweldig...

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!