Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

zondag 25 maart 2012

Zomeruur

Buurman heeft al jaren kippen en sinds kort ook een haan. Dit zorgt voor stress bij de dames. Dagelijks breken ze nu uit en leggen ze hun eieren op plekken waar ze vroeger niet durfden te komen. Een kip koos onze voortuin daarvoor uit.
Steevast om half tien stapt ze ons erf op. Ze kruipt dan door de buxushaag, dabbert de aarde erachter los en nestelt zich tussen de blauwe geraniums om haar ding te doen.
Nu we gisteren onze klok een uurtje verder hebben gezet, verwachtte ik haar vandaag natuurlijk later. Maar nee, hoor, terwijl de haan die haar tilt doet slaan zelf zo in de war is dat hij dag en nacht kraait, blijft mevrouw kip stipt. Ook vandaag was ze klokslag half tien daar. Ze is duidelijk van de wereld.

7 opmerkingen:

 1. Wat een stipte dame, Veerle, met een vers eitje voor 't ontbijt... ?!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, daar kan menig mens nog wat van leren haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, de kip kan er duidelijk beter mee om dan de meeste mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en was ze niet een beetje van haar melk... euh... ik bedoel, een beetje kippig?

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!