Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

zondag 18 maart 2012

[Wijvenweek] Het multitaskende superwijf


Zodra het eerste streepje licht in de lucht verschijnt wipt ze uit bed en start ze de dag met de zonnegroet. Na een meditatie, douche en lekker ontbijt zorgt ze voor lunchpakketten. Enkele dagen per week rijdt ze dan naar kantoor. Ze vult er haar dagen met schrijven, powerpoints ontwerpen, vragen van cliënten beantwoorden, huisbezoeken, interviews, infosessies geven,... De andere dagen vliegt ze thuis in de was, de strijk en de schoonmaak. Haar huis ziet er steeds piccobello uit. Toch heeft ze nog voldoende tijd om een taalboek, boeken voor eerste lezers, andere verhalen en poëzie te schrijven. Soms werkt ze daarvoor door tot in de late uurtjes, maar dat deert haar niet. Tussendoor doet ze haar boodschappen, bezoekt en ontvangt ze vrienden, richt ze haar huis knus in, maakt ze al eens een bloemstuk en volgt ze cursussen. Dagelijks geniet ze met Zoonlief van een vieruurtje, en een spel, wandeling of fietstocht. Ze begeleidt zijn huiswerk terwijl ze in haar kookpotten roert en een heerlijke maaltijd ineen flanst. Soms is het een beetje puzzelen, maar toch slaagt ze erin dagelijks met het hele gezin samen te eten. Ze fungeert regelmatig als taxi voor Zoonlief en zijn vrienden: naar de schermclub, de tekenschool, de jeugdbeweging,... Tussendoor weet ze ook zelf te sporten: een beetje yoga, wat fietsen en zwemmen. In het weekend vertoeft ze graag buiten: samen met Manlief hard werkend in de tuin of op uitstap met het hele gezin. Daarenboven is ze altijd te vinden voor wijnavonden en etentjes. De ene keer bindt ze daarbij zelf de keukenschort voor, de andere schuift ze aan bij vrienden of een gerenommeerde kok. Haar programma zit behoorlijk vol. Maar het geeft haar allemaal veel energie. Ze is dan ook steeds heel erg relax.

Dit multitaskend superwijf ben ik. In mijn dromen.

(multitaskend superwijf)

Meer wijvenweek-posts op wijvenblogs.be

Dank aan Ilse en Lilith voor de organisatie van deze week!

3 opmerkingen:

  1. Niet te geloven, Veerle... !
    Een héél mooi geschreven laatste stukje 'Wijvenweek' !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik werd er bijna depressief van, tot bij de laatste drie woorden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!