Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

zondag 31 juli 2011

Mijn schatkist


Een prachtige zin die me plots te binnen schiet, de aanzet van een gedicht, een bijzonder citaat, een verhaalidee,...  bewaar ik alle in deze doos. Ze kreeg een ereplaats op mijn bureau.
Ik kruip wel eens met de doos op mijn schoot op de bank en blader dan tussen de woorden. Als ik geluk heb groeide de zin tot een verhaalscène of de gedichtenregels tot een brok poëzie. Door het verhaalidee trippelen soms heuse personages of tekenen de plaatsen waar alles zich afspeelt zich duidelijk af.
Op zulke momenten trek ik me terug met mijn laptop, pen en papier. Het durft dan lang, heel lang stil blijven op dit blog.

7 opmerkingen:

 1. ik denk dat ik een lang heel stilletjes zou zijn mocht ik in die schatdoos van jou want kuieren.
  Je brengt me wel op een ideetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk idee...
  ik heb ontelbaar veel schriftjes waar ik mooie woorden, inspirerende zinnen enz in schrijf, maar meestal blijven ze gewoon in mijn hoofd hangen en vergeet ik ze bijgevolg weer...
  een beetje orde in mijn schatten zou wel mooi zijn, goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-) Bij mij zijn dat 2 schuiven die vol zitten met schriftjes, knipsels etc...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik mijn iPhone om notities te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie doos...niet moeilijk dat je die in "stilte" koestert! Ik heb zo ook een heel lot dozen...verzamelen is een groot woord maar als ik ergens ééntje op de kop kan tikken zal ik het toch niet laten :-)

  Groetjes x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb altijd een opschrijfboekje bij. Een Moleskine welbepaald. Ik heb er verschillende van die geweldige zwarte boekjes! In verschillende maten en soorten.

  Leuke doos trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig idee. Ik vind het knap dat je zo met woorden kan spelen, al is het voor jou waarschijnlijk heel gewoon. Leuk dat je op mijn blog reageerde: ik ga jouw blog ook even 'doorspitten' :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!