Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

woensdag 12 september 2012

Madeira (4)


Als wijnliefhebber is het gezegde: 'Two glasses a day keep the doctor away' ons natuurlijk niet onbekend. Het is een raad die we graag opvolgen.
Maar in Madeira doen ze er nog een schepje bovenop.
We bezoeken het wijnhuis Blandys. Voor een gids ons toont ons hoe de Madeirawijn wordt gemaakt, ons meeneemt naar de zolder waar de hij rijpt, langs een museum passeert waar we nog oude werktuigen kunnen bewonderen om uiteindelijk in het proeflokaal te belanden, heet ze ons welkom met de woorden: 'A bottle a day keeps the doctor away.' Tijdens de rondleiding herhaalt ze deze quote meermaals. 'En...' voegt ze eraan toe, 'Madeirawijn is heerlijk met chocolade.'
De wijnen zijn inderdaad lekker. Het verrast ons dat er zowel droge, ietwat zoetere als hele zoete versies van bestaan. We nemen enkele flessen mee. We zullen ze vast proeven bij chocolade. Maar of we dan ook de hele fles naar binnen zullen kappen, dat betwijfel ik. Net zoals ik betwijfel dat dagelijks een fles van deze versterkte wijn drinken gezond kan zijn.
Goed geprobeerd, meisje, maar om ons zoiets op de mouw te spelden, moet je vroeger opstaan. De wijn is trouwens te fijn om met een hele fles ineens te drinken.

4 opmerkingen:

 1. dagelijks dat is een beetje te veel van het goede

  en wijn en chocolade .... ik ga het eens probere ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neem dan liefst een zoete wijn (bv. Madeira, Maury, Banuyls,...)

   Verwijderen
 2. Ik vind het een prachtige verwoording van: drink met mate en geniet met mate ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Af en toe even 'nippen', Veerle... Héérlijk genieten...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!