Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

donderdag 6 september 2012

Madeira (2)


Als we het steile pad naar de Pico do Areeiro, een van de hoogste bergen van Madeira, beklimmen, prikkelt een gistgeur onze neusgaten. Het lijkt alsof we in een bakkerij rondlopen waar de broodjes net uit de oven zijn geschoven.
Maar op de top is geen bakker te bespeuren. Ovenverse lekkernijen zijn er evenmin. Wel is een stuk bos afgebrand. Heel pas nog, vermoeden we.
Ook elders op het eiland zijn hele gebieden zwartgeblakerd.
Voor onze reis zagen we beelden van die branden op tv. We hoopten maar dat ze geen roet in onze vakantieplannen zouden strooien.
Roet is er dus nog wel. Maar onze vakantie wordt er helemaal niet door gedwarsboomd.
Toch worden we stil van het vele zwart. Het vuur veegde immense stukken natuur zomaar weg. De meeste huizen lijken onze gespaard gebleven. Maar vaak loeide het vuur wel tot in hun achtertuinen.

2 opmerkingen:

  1. Machteloos sta je daar, Veerle...
    Lie(f)s.
    @Tapas..., kijk maar bij Nathalies commentaar, Veerle.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Madeira, da's onze volgende bestemming wandelvakantie,denk ik, staat al lang op ons to do lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!