Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

maandag 13 juni 2011

Mijn rolstoel

Mijn rolstoel

Roeien
in een roeiboot
met de riemen
die ik heb

Rollen
in een rolstoel
met de wielen
die ik heb

             Patricia Van Frausum

Patricia schreef dit gedicht tijdens een poëzieworkshop voor personen met een verstandelijke beperking die ik begeleidde. Het verscheen in het boekje: 'Ik ben...'

3 opmerkingen:

  1. oh, zo mooi! en wat leuk dat je zo'n workshop hebt mogen begeleiden... echt iets voor jou (met je ervaring in beide 'werelden')
    heb je verhaaltjes gelezen, nu nog van een beetje commentaar voorzien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is dit mooi!

    Fijn dat je weer schrijft en deelt, lieve groet Roelien

    BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!