Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

zondag 17 februari 2013

De jongen van tien

Hij springt, huppelt, draait en danst door de straten. Als een kleuter. Hij tatert volop. Over Prosap. En Facebook. En een Twitter-account. Als een puber.
Tussenin woont hij. De jongen van tien. Die triest is en zijn kat mist. De derde op een dik jaar tijd.
Hij moet een nieuwe bril kiezen. Zijn vorige is stukgegaan tijdens het schermen. Natuurlijk staat geen enkele hem zo goed als zijn oude exemplaar. De rode past niet bij zijn humeur en de zwarte is te saai. Die met de grote glazen legt te veel nadruk op zijn blik. Dat hoeft niet. Zeker nu niet.
Hij springt, huppelt, draait en danst niet meer. Ook het getater valt stil.
Waar woont hij nu?

6 opmerkingen:

 1. 't Leven is moeilijk, Veerle, zonder 'roze' bril...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Een dik jaar geleden verdronk onze 17-jarige Poeslief, vijf maanden geleden werd onze kitten P. overreden en nu is zijn broertje C. al meer dan tien dagen vermist. Het ene moment doet zijn buitenkant vrolijk, het volgende lukt dat niet meer. Hij is er kapot van.

   Verwijderen
 3. Heel verdrietig, verwarrend en beangstigend voor een tienjarige. Hopelijk komt het katje alsnog goed en wel terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijk voor zo'n jongetje van 10 ..... niet alleen maar voor een jongetje van 10 ... ook grote mensen kunnen door zo iets triest soms een tijdje niet meer dansen

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!