Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast


Als het leven wiebelt, bieden woorden een houvast.

Het leven wiebelt. Soms slingert het zacht heen en weer, zoals een kind op een schommel. Misschien geef je het dan, net als dat kind, vol vertrouwen een extra duwtje, en ga je almaar hoger. Maar het leven kan ook wankelen, een kant op waggelen die je helemaal niet uit wil. Of het kan danig schudden en schokken, zodat je grondvesten daveren.
Op al deze momenten zijn er woorden.
WiebelWoorden zoekt ze samen met je op.
Omdat woorden helpen herinneringen te bewaren en belevenissen te delen. Omdat woorden een houvast bieden. En omdat het bijzonder prettig is woorden aan papier toe te vertrouwen.

Op dit blog vind je vooral woorden terug die binnen in mij wiebelden. Die zich puzzelden tot een anekdote, verhaal of gedicht.
Wiebel tijdens het lezen gerust mee op hun ritme.

maandag 6 augustus 2012

Assepoes-schoenen

Buurmeisje is getrouwd. Onder haar prinsessenjurk had ze schitterende schoentjes aan. En dat schitteren mag je letterlijk nemen, want de hooggehakte pumps waren met honderden steentjes bezet die voor een prachtige zilveren schittering zorgden.
'Waw, net de schoenen van Assepoes!' riep M., het vijfjarige nichtje van Buurmeisje, uit, 'Mag ik die schoenen hebben als ze voor jou te klein zijn geworden?'

5 opmerkingen:

 1. Ik hou van de onschuld van kinderen, en zo'n uitspraak doet me glimlachen ... 't is te hopen dat het huwelijksbootje van jouw buurmeisje net zo blijft schitteren als haar schoentjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (Waar gebeurde) verhaaltjes, om uit te geven, Veerle ! Héél mooi !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig!! Leuk hè, zo'n grappige verhalen. Ik noteer die van mijn dochter ook allemaal:
  http://villaspeelmama.blogspot.be/p/den-toog.html

  BeantwoordenVerwijderen

Als het niet lukt hier te reageren en je toch graag je zegje wil doen, mag je altijd een woordje achterlaten op www.bloggen.be/sprokkels.

Dank voor je reactie!